Den här sidan är en annons

I Riksbyggens bostadsområde vid natursköna Stensjön läggs nu sista pusselbiten, Stensjöparken med säljstart 2023. I en första etapp byggs 20 radhus med två våningar, 110–120 kvm, 4–5 rok. Samtliga med trygg och säker fjärrvärme.

Unika boendemiljöer för dig som älskar Mölndal

Riksbyggen slutför just nu två långsiktiga engagemang i Mölndal. Det gäller dels två högkvalitativa kvarter med totalt 328 bostadsrätter i Mölndals innerstad. Dessutom ett helt nytt bostadsområde med både flerbostadshus och småhus i ett mycket attraktivt naturnära läge på höjden över Stensjön.

I omvandlingen av Mölndals innerstad har Riksbyggen från start varit en aktiv och engagerad partner. Det började med tre bostadsrättsföreningar med 145 lägenheter ovanpå Mölndal Galleria. De stod färdiga 2019.

Det fortsatte sedan med ett när­liggande kvarter på totalt 183 lägenheter, där sista etappen Brf Browallia med 55 lägenheter nu står inflyttningsklara. I bottenplanet ska nu tre lokaler lämpliga för mindre verksamheter fyllas med liv, exempelvis café, frisör och kontor.

– Det känns fantastiskt att vi nu är i mål och inte minst att vi med våra enormt fina bostadsmiljöer har fått ge vårt avtryck till den närmast unika omvandlingen av Mölndals innerstad, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i StorGöteborg.

Fördelarna för bostadsköparna är flera, påpekar han. Och det utöver det självklara att bo mitt i en levande stadsmiljö med restauranger och all tänkbar shopping alldeles utanför dörren. Och inte minst, ett av regionens bästa kollektivtrafiklägen.

– Vi erbjuder nu dessutom alla nya bostadsrättsinnehavare en unik mobilitetslösning. Eller vad sägs om bilpool med medlemskap i fem år. Betala bara när bilen används. I köpet ingår även elcykelpool i fem år till mycket låg kostnad. Alla får även ett årskort från Västtrafik, berättar Fabian Billing.

Sedan var det då det nya bostadsområdet som växt fram under de senaste tio åren vid natursköna Stensjön. Här lägger Riksbyggen nu sista pusselbiten, Stensjöparken med planerad säljstart under 2023. I en första etapp byggs 20 radhus med två våningar, 110–120 kvm, 4–5 rok. Samtliga med trygg och säker fjärrvärme. Projektet i sin helhet består av 66 friköpta radhus, kedjehus och villor, samtliga med bilplats direkt utanför dörren.

Fabian Billing, sälj- och marknads­ansvarig Riksbyggen Storgöteborg.

– Hela bostadsområdet vid Stensjön kompletterar den äldre befintliga villabebyggelsen på ett fint sätt och har blivit mycket populärt. Inte direkt förvånande. Hela området är högt beläget med en vacker utsikt mot sjön. Det är lugnt och fridfullt med närhet till både skogspromenader och bad. Här finns också både förskola och skola, säger Fabian Billing.

Med kollektivtrafik, cykel eller bil går det snabbt och enkelt att ta sig till både centrala Mölndal och Göteborg. Det är även nära till Mölnlycke, Landvetter och Borås.

Fabian Billing konstaterar att Riksbyggens båda projekt i Mölndal ligger helt i linje med bolagets grundidéer om att alltid bygga med fokus på långsiktig hållbarhet. Det handlar om kvalitet och energieffektivitet, en rad åtgärder som sammantaget minskar miljö- och klimatpåverkan.

Alla bostadsrättslägenheter certifieras till exempel minst enligt Miljöbyggnad nivå silver. Det innebär hårda krav på energianvändning, sunda material och tyst inomhusmiljö.

– Men långsiktigheten sträcker sig längre än så, påpekar Fabian Billing. Visst, vi utvecklar och bygger bostäder, men vi tar också hand om den fortsatta förvaltningen. Det är inte alla bostadsutvecklare som erbjuder den möjligheten. Tillsammans med respektive bostadsrättsförening har vi en gemensam hållbarhetsambition om ett hundraårigt förvaltande. Det om något är utmärkande för Riksbyggen, ända sedan starten 1940. I det fallet är vi ganska unika.

Nu är det dags för inflyttning i BRF Browallia, den sista etappen av Riksbyggens bostads­kvarter i Mölndals innerstad.