Therése Hognert och Irma Linlycke Hillum är Mölndals stads områdessamordnare i Lindome. Konstverk i bakgrunden: Arti Om & Sara Swati 2013. (Foto: Julia Sjöberg)

I Lindome

Ungdomarnas extrajobb: bästa möjliga Lindome

2023 kommer 60 ungdomar att jobba ihop med kommunen för ökad trygghet, trivsel och stärkt demokrati. Unga kommunutvecklare, som extrajobbet heter, var med och tyckte till om utformningen av Förbos planerade aktivitetspark.

– Aktivitetsparken blir en viktig mötesplats som sätter människor i olika åldrar i rörelse. Vi hoppas att den blir utflyktsmål även för de som bor utanför Lindome, berättar Therése Hognert, områdessamordnare i Lindome, Mölndals stad.

Hon berättar att unga kommun­utvecklare kan ge en bild av vad barn, vuxna och äldre i området saknar.

– Ungdomarna berättar vad de saknade när de var barn, vilka behov de har nu och vad de hör från vänner och familj i alla åldrar. Deras kontaktnät är ovärderligt. För ungdomarna betyder extrajobbet hos oss inte bara inflytande, det är också en merit när de söker jobb i framtiden,

I Lindome extraknäcker i år femton unga kommunutvecklare med att fånga upp behov och arrangera event. Förra året arrangerades bland mycket annat Lindome­dagen, barnaktiviteter, generationsmöten, träffar för motorburen ungdom, danskvällar och aktiviteter på äldreboende Brogården. Områdesarbete pågår även i Balltorp, Bifrost och Åby.

Läs mer på: molndal.se/omradesarbete