Den här sidan är en annons

I Castellums gestaltningsmässigt tilltalande nya byggnad i Lackarebäck kommer Blå Stjärnans Djursjukhus fortsatt kunna erbjuda avancerad medicinsk praktik, kirurgi, akut- och intensivvård. Här i Sveriges största och mest kompetenta djursjukhus kan besökare från hela landet få bästa tänkbara behandling för sina älskade smådjur.

Sveriges största sjukhus för smådjur byggs just nu i Mölndal

En helt ny byggnad med tre våningar, totalt 11 000 kvm varav 7 000 kvm verksamhetsyta, håller nu på att färdigställas i Lackarebäck där ett nytt modernt specialistdjursjukhus utvecklas i nära samarbete mellan Blå Stjärnans Djursjukhus och fastighetsägaren Castellum. Inflyttning är beräknad till årsskiftet 2024–2025.

Vi känner stor stolthet och glädje över att Blå Stjärnan valt oss som samarbetspartner i sin framtida satsning att fortsatt vara ett av Sveriges ledande djursjukhus. Gestaltningsmässigt handlar det om en mycket tilltalande byggnad som kommer att ge ett mäktigt intryck i bästa skyltläge vid entrén till Lackarebäck i Mölndal, säger Mariette Hilmersson vd för Castellum region Väst.

Det nya djursjukhuset kommer med avancerad medicinsk praktik, kirurgi, akut- och intensivvård att bli Sveriges största och mest kompetenta sjukhus för smådjur. Dessutom är det ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna djursjukhus.

– Vi har väntat och längtat i tio år att kunna hitta en bra plats där vi i nya ändamålsenliga lokaler kan erbjuda toppmodern djursjukvård. Allt precis som hittills med djurvälfärd och djurskydd som viktiga och självklara byggstenar, säger Christina von Dorrien, vd, Blå Stjärnans Djursjukhus AB. 

Hon betonar det enorma lyft det betyder för sjukhusets omfattande verksamhet att nästa år kunna flytta från de gamla lokalerna på Ringön i Göteborg till en toppmodern miljö i Lackarebäck i Mölndal. Områdets strategiska läge vid de stora trafiklederna, nära både E6 och riksväg 40 mot Landvetter och Borås är ett stort plus.

Med bara tio minuter med bil in till Göteborg och tio minuter åt andra hållet ut från Mölndal, är det lätt och smidigt för djursjukhusets alla besökare från hela landet att hitta hit. Här finns också ett stort antal parkeringsplatser vilket är en stor fördel även för Blå Stjärnans över 200 medarbetare. Castellum utökar dessutom antalet laddplatser i området för att kunna hantera den anstormning av elbilar som nu kommer.

Blå Stjärnans Djursjukhus, som är ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna djursjukhus, har i 90 år behandlat alla våra vanligaste husdjur, hundar, katter, gnagare, reptiler och fåglar.

Det geografiska läget kunde som sagt knappast vara bättre, vilket Blå Stjärnan är långt ifrån ensamma om att inse. Här kan man verkligen tala om guldläge, perfekt för verksamheter av skilda slag. I synnerhet som Castellum nu är i full gång med en omfattande upprustning som tar bolagets befintliga byggnader in i 2020-talet. Det är i den miljön, som även är nära till vacker natur, som djursjukhuset kommer att bedriva sin framtida verksamhet.

– Vi har i 90 år behandlat alla våra vanligaste husdjur, hundar, katter, gnagare, reptiler och fåglar, berättar Christina von Dorrien. Som familjemedlemmar erbjuds de självklar vård därefter. I stort sett på samma nivå som humansjukvården med avancerad teknik och medicinsk utrustning.

– Vi hjälper dagligen sjuka och skadade sällskapsdjur från hela landet. I våra nya lokaler kommer vi att kunna utöva trygg, effektiv och specialiserad vård, säger veterinär Gustaf Svensson, kirurgspecialist och projektledare.

Byggnaden i sin helhet utvecklas med höga ambitioner kring hållbarhet och klassas som Miljöbyggnad Silver. Nedersta plan blir parkeringsgarage följt av två plan med djursjukhusets olika avdelningar. En viktig del i planeringsarbetet har varit möjligheten att kunna skilja flöden av olika djurarter för att garantera trygghet hos patienterna, samtidigt som medicinska funktioner ska kunna samutnyttjas.

I Castellums gestaltningsmässigt tilltalande nya byggnad i Lackarebäck kommer Blå Stjärnans Djursjukhus fortsatt kunna erbjuda avancerad medicinsk praktik, kirurgi, akut- och intensivvård. Här i Sveriges största och mest kompetenta djursjukhus kan besökare från hela landet få bästa tänkbara behandling för sina älskade smådjur.

Att Blå Stjärnans etablering i Lackarebäck har stor betydelse även för Mölndals stad säger sig självt. Det handlar om nya arbetstillfällen men också om möjligheten att ta emot och erbjuda handel och övrig service för de över 40 000 besökare från hela landet som årligen reser till Blå Stjärnan med sina smådjur. Dessutom och inte minst, vad innebär det inte i fråga om snabb och bra vård för kommunens egna invånares alla smådjur?

– Jag måste här ge en extra eloge till både Mölndals stad och Castellum för det fina samarbetet, deras lyhördhet och bemötande. Det har fungerat fantastiskt bra under hela planeringsprocessen och fortsatt under själva byggnationen. Kommunen har hjälpt oss hela vägen, de har tydligt och klart visat oss vad som fungerar och är möjligt att genomföra. Det är vi väldigt tacksamma för. Det om något visar att de vill ha oss här. Det känns jätteroligt, avslutar Christina von Dorrien.

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 186 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se