Den här sidan är en annons

Jessica och Milan tycker att det berikar livet att vara familjehem.

”Att vara familjehem ger så ofantligt mycket tillbaka”

Har du någon gång funderat på att bli familjehem? Gör som Jessica och Milan som har flera års erfarenhet av uppdrag åt Mölndals stad!

Ibland kan barn och unga inte bo kvar hemma av olika skäl. Därför behövs familjehem som kan ta emot ett barn för en längre eller kortare tid, och som kan ge barnet trygghet och omvårdnad.

Jessica och Milan har flera års erfarenhet av uppdrag som familjehem åt Mölndals stad. Jessica berättar att de är väldigt nöjda med stödet de har fått av sin familjehemssekreterare:

– Maria har varit fantastisk. Bara att veta att hon finns där, har bidragit till att jag känt att ”det här klarar vi”.

Det var när paret flyttade till Lindome som de tog kontakt med familjehemssekreterarna i Mölndals stad. Det ledde till ett antal uppdrag av olika slag. När deras biologiska barn var sju och nio år gamla kände de sig redo att ta emot ett annat barn på heltid, vilket man gör som familjehem.

I deras fall gick det snabbt från att utredningen var klar och de blivit godkända som familjehem, till att de tog emot en liten flicka. Hon har nu hunnit fylla sju år och är en självklar del av familjen.

Familjehem kan se ut på olika sätt. Det kan finnas en eller två vuxna i familjen, och det kan finnas barn eller inte. Du kan bo i lägenhet eller, som Jessica och Milan, i hus.

Du behöver inte ha någon särskild utbildning. Det viktiga är att du är en trygg vuxen med en stabil tillvaro, med tid och kärlek att ge. Och så behöver det finnas möjlighet för barnet att få ett eget rum.

Milan har ett råd till dig som funderar på att bli familjehem:

– Våga ta det där första steget! Det kan vara lite läskigt, men det ger så ofantligt mycket tillbaka.

Så blir du familjehem

Anmäl intresse via e-tjänsten som finns på webben: molndal.se/familjehem

Du kan också ringa kontaktcenter: 031–315 10 00

En intresseanmälan är inte bindande. Innan det kan bli dags för ett uppdrag görs en utredning. Ni får också genomgå en familjehemsutbildning.