– Mölndal är en exemplarisk kommun att samarbeta med, säger Hans Wallenstam.

”Vi vill bidra med fler hyreslägenheter”

– Omvandlingen av Mölndals innerstad är ett fantastiskt bra initiativ. Resultatet har blivit en mycket lyckad och trevlig citydel.

Det säger Hans Wallenstam, vars bolag där han är vd och huvudägare under de senaste åren bidragit med 500 nya hyreslägenheter på Åby Stallbacke. Målsättningen är att fortsätta bygga
lägenheter på samma område under de närmaste åren.

Parallellt planerar Wallenstam att bygga ett stort antal hyreslägenheter alldeles intill Scandic Hotel i Mölndals innerstad.

– Det händer väldigt mycket i Mölndal där vi gärna är med och bidrar med våra hyreslägenheter, säger Hans Wallenstam.

Han menar att Mölndals stad, både politiker och tjänstemän på stadsbyggnadsförvaltningen, gör ett mycket bra jobb. Till skillnad mot vissa kommuner, som ser tillväxt som problem man helst vill slippa, så är man i Mölndal tydlig med sin ambition att vilja utveckla och förstärka sina olika stadsdelar.

– Det gör att alla vi byggaktörer, som vill bidra med våra olika projekt, får ett mycket positivt bemötande. Det innebär en enorm skillnad. Jag ser faktiskt Mölndal som en exemplarisk kommun att samarbeta med.

– I stället för att säga nej försöker man alltid lösa de problem som finns med målsättningen att vi tillsammans ska kunna skapa något riktigt bra.

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Rosie Alm