Nyöppnade Steinbrenner & Nyberg:

– Vi är supernöjda

Nyöppnade Steinbrenner & Nyberg har allt man kan förvänta sig i ett äkta konditori och faktiskt mycket mer. Håkan Steinbrenner och Ebba de Flon visar upp några godbitar.

Det närmar sig lunchdags, allt är på plats, fräscht uppbullat, dekorerat och garnerat för att ta emot dagens både hungriga och nyfikna gäster. Snabbt fylls merparten av sittplatserna i det nyöppnade konditoriet Steinbrenner & Nyberg.

Läget, vägg i vägg med direktingång till nya stadsbiblioteket på Ulla Jacobssons plats, kunde knappast vara bättre. Här i den rymliga och samtidigt varmt välkomnande moderna lokalen finns allt man kan förvänta sig av ett äkta konditori och betydligt mer därtill. 

Allt från frukost- och lunchbuffé till nybakade surdegar, chokladpraliner och naturligtvis läckra tårtor och bakverk av alla slag. Helt enkelt en fröjd för alla sinnen. 

Medan Håkan Steinbrenner och Ebba de Flon och övriga personalen ruschar runt får vi en liten pratstund med Urban Nyberg, innan också han skyndar vidare. Han berättar att beslutet att satsa i Mölndals innerstad successivt mognade fram. 

– Vi är långsiktiga i allt vi gör. Satsar vi så gör vi det ordentligt. Och det är bara att konstatera, det har blivit jättebra. Vi är supernöjda. 

Urban Nyberg betonar att Steinbrenner & Nyberg inte är ett kafé i mängden. Här handlar det om ett bageri och konditori med anor sedan 1898.

– Vi är ett klassiskt konditori. Det innebär att vi bara serverar bakverk och bröd som våra egna bagare och konditorer tillverkat från grunden med råvaror av högsta klass.  

Medan Urban skyndar ut till sitt väntande sällskap beställer vi Steinbrenner & Nybergs välkända succé, ”Sopplunch med tårtbuffé”. Supergott, men inser efter en stund att här finns en uppenbar risk. Ett råd, ät med måtta, om du tänkt ha en effektiv jobbeftermiddag.

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Rosie Alm