Premiäröppning

Välkommen till Mölndal Galleria

– Nu slår vi upp portarna

Bild 1 av 3 – Vi är många som ser fram emot premiären den 27 september. Inte minst butikerna som just nu inreder och utformar sina verksamheter inför starten, säger centrumchefen Mariza Olausson.
Bild 2 av 3 Mölndal Galleria sticker ut på flera sätt. Här finns till exempel förhållandevis många caféer och restauranger, de flesta vid gallerians entréer.
Bild 3 av 3 Äntligen. Efter en intensiv period av förberedelse står nu alla butiker, restauranger och caféer startklara, ivrigt väntande att Mölndal Galleria ska fyllas med ett myllrande folkliv.

Så är det nu äntligen dags för invigning av Mölndal Galleria, en minst sagt efterlängtad pusselbit i den omfattande ombyggnaden och utveckling­en av Mölndals innerstad.

Vi är väldigt stolta över att nu kunna bidra med en attraktiv mötesplats i staden. Det handlar om att tillsammans med alla andra aktörer skapa ett aktivt stadsliv för Mölndalsborna, där gallerian självklart är en viktig pusselbit.

Det säger Martin Kjellman, affärsområdeschef på fastighetsbolaget Citycon som äger och kommer att driva Mölndal Galleria. 

Martin Kjellman är speciellt glad över alla fina kommentarer som Citycon fått. Två offentliga förhandsvisningar för boende i närområdet bekräftar den positiva bilden. 

– Vi har fått en fin respons från besökarna som sett gallerian från insidan. Folk har varit engagerade sedan första spadtaget, och det ligger en härlig förväntan i luften. Vi är många som ser fram emot premiären den 27 september. Inte minst butikerna som just nu inreder och utformar sina verksamheter inför starten, säger centrumchefen Mariza Olausson.

– Tänk att få jobba med något helt nytt från grunden. Det känns fantastiskt inspirerande.

Hennes viktigaste uppgift som centrumchef, som hon ser det, är att bidra till att platsen med alla sina 70 butiker, caféer och restauranger blir så trevlig och inbjudande som möjligt. 

Mariza Olausson betonar att Mölndal Galleria sticker ut på flera sätt. Här finns till exempel förhållandevis många caféer och restauranger, de flesta vid gallerians entréer. Allt för att skapa en varm och inbjudande miljö som uppmuntrar till möten mellan människor, till liv och rörelse.

– Mölndal Galleria är annorlunda på flera sätt, poängterar Martin Kjellman, främst med sin kvarterskänsla och stadsmässiga interiör. Att den är öppen för passage, från klockan 6 på morgonen till 22 på kvällen, bidrar till känslan av att flanera på stan, att vara ute fast man är inne. 

Allt det här gör att Mölndal Galleria passar som hand i handske i Citycons koncept med totalt 41 stadsdelscentrum i Norden och Baltikum. Här finns allt som krävs för att gallerian ska fungera som en naturlig del i en levande stad.

– Med ett stort antal bostäder och kontor finns här ett äkta stadsliv dygnet runt, precis som vi vill ha det, säger Martin Kjellman. Här finns dessutom alldeles utmärkta kommunikationer, ett nytt stadsbibliotek och all tänkbar service, även kommunal. 

– Som centrumchef har jag många mål och visioner med platsen. Framför allt vill jag verka för att besökarna ska trivas här och att gallerian blir en förlängning av deras vardagsrum.

Butiksutbudet ska spegla efterfrågan men också inspirera och överraska, menar Mariza Olausson, som nu ivrigt väntar på att få slå upp portarna, att den nya gallerian med alla sina butiker, restauranger och caféer ska fyllas med mycket folk, nöjda kunder och besökare från Mölndal med omnejd. 

– Tanken värmer och vi är laddade!

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Natalie Greppi