Turism

Snart invigs hotell och mässa vid ÅbyTravet

Åby Arena som invigs våren 2019 blir något i hästväg.

Nu sätts de sista pusselbitarna för Åby Arena. Våren 2019 slås portarna upp för ett nytt och pampigt upplevelsecenter med hotell- och mässkomplex i anslutning till travet.

Upploppet för den nya publika delen av ÅbyTravet har påbörjats. Mäss- och evenemangshallen på 10500 kvadratmeter öppnar i januari 2019. Hotellet i 16 våningar med totalt 223 rum väntas ta emot sina första gäster några månader senare. Därtill kommer flertalet restauranger, mötesytor och en friskvårdsanläggning. Åby Arena i sin helhet invigs i april 2019.

– Åby Arena blir en unik destination i Västsverige i fråga om större evenemang och kommer att locka besökare, inte bara från vår region. Det gynnar givetvis hela Mölndal som hittills inte haft en arena av det här slaget, säger Johan F Lundberg, vd för ÅbyTravet. 

Med trav, mäss- och evenemangshall och hotell i spetsen är målet att gå från nuvarande cirka 100 000 årliga besökare till upp emot 400 000. Samtidigt skapas minst hundra nya permanenta arbetstillfällen i kölvattnet av satsningen. 

I samband med utvecklingen av Åby Arena renoveras och förnyas också ÅbyTravets befintliga lokaler. Visionen är att bli Europas modernaste tävlingsanläggning.

– Åby Arena som helhet, med alla olika ingredienser och publikupplevelser, är något helt nytt i Sverige. Med en destination som lever sju dagar i veckan får vi nu förutsättningar att lyfta travet och därigenom bidra till att vända trenden inom svensk travsport.