Lilla Spinneriet

En liten matpärla i Lindome

Bild 1 av 2 – Vi vill ge våra gäster något riktigt gott att äta och uppleva. Det ska vara bra och hälsosamt för både kropp och själ, säger Katja Palmdahl, som tillsammans med maken Patrick driver Lilla Spinneriet i Lindome.
Bild 2 av 2 – Vi vill ge våra gäster något riktigt gott att äta och uppleva. Det ska vara bra och hälsosamt för både kropp och själ, säger Katja Palmdahl, som tillsammans med maken Patrick driver Lilla Spinneriet i Lindome.

Gunnebo Slott, Kvarnbyn, Hills Golf och ÅbyTravet är välkända och mycket populära besöksmål i Mölndal. Men det finns fler. Ett av dem är Spinneriet i Lindome och i synnerhet Lilla Spinneriet. En kombinerad restaurang, café och butik, som huserar i fabrikens gamla smedja. Tala om matupplevelse i supermysiga och trivsamma lokaler.

Krögarparet Katja och Patrick Palmdahl har nu drivit sin verksamhet i snart fyra år. Och det har onekligen gått bra. Succé kan vara ett slitet ord men här passar det verkligen.

– Vi vill ge våra gäster en skön och avslappnad oas där man bara kan droppa in. Men på helgerna är det så mycket folk att våra söndagsbruncher bör bokas en vecka i förväg, berättar Katja, som här i Lilla Spinneriet förverkligat sina och Patricks drömmar.

– Efter många år i branschen har vi samlat mycket erfarenhet och skapat en härlig verksamhet som vi älskar. Vi vill ge våra gäster något riktigt gott att äta och uppleva. Det ska vara bra och hälsosamt för både kropp och själ. Och det oavsett om det en fika, lunch eller middag, så är det mesta producerat av lokala råvaror med hög kvalitet.

Från första advent är det öppet även kvällstid, då med ett julbord inspirerat av Italienska smaker. I orangeriet hänger tvättlinor i taket och lokalerna är överdådigt smyckade.

Många bröllop och fester har det också blivit. Lokalerna tillsammans med utemiljön passar perfekt för den typen av arrangemang.

– Vi är så glada att vi vågade satsa på Lindome. Det var inte många som trodde på en restaurang här, men det gäller att tro på sin intuition, avslutar Katja Palmdahl.

Spinneriet i Lindome

I den gamla spinnerifabriken i Lindome, med anor från 1800-talet, har idag ett 20-tal hyresgäster med kreativitet som gemensam nämnare. Här finns allt från bloggare, fotografer, musikstudios och designers till keramiker, förskola, butiker och restaurang.

Fabriken ligger vackert belägen, omgiven av gröna ängar och djupa skogar. Ett perfekt utflyktsmål, 15 minuter från Mölndals innerstad.

Butikerna i huset är vanligtvis öppna torsdag till söndag och restaurangen onsdag till söndag.

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Frida Ramtedt och Katja Ragnstam