– Jag är jätteglad att kunna utveckla den stilen vidare här på hem­maplan, säger Ali Sabih.

Jag brinner för barbershop

Ali Sabih driver tillsammans med en kollega den nyöppnade salongen Mölndal Barber House i en helt nybyggd hyresrättsfastighet på Bergmansgatan. Den sista pusselbiten på den totalomvandlade gatan i Mölndals innerstad.

– Det har varit en dröm att starta en salong hemma i Mölndal. Jag brinner för barbershop. Har jobbat som frisör på olika salonger runt om i Göteborgs-trakten och med barbershop de senaste fem åren och är jätteglad att nu kunna utveckla den stilen vidare här på hemmaplan, säger Ali Sabih.

Han är uppväxt i stadsdelen Bifrost, har gått på gymnasiet här och känner mycket folk.

– Jag har fyra bröder och många gamla kompisar och får massor av kommentarer, typ ”Vad roligt att du öppnat just här”.

När Ali berättar om barbershop så inser man att det handlar om betydligt mer än att bara få sitt hår och skägg friserat.

– Det handlar om en livsstil, en trend där killar bryr sig mer och mer om sitt utseende, sitt skägg, om passande oljor och speciella schampon för just killar. Men det handlar också om trivsamt umgänge, om att träffas och chilla. Här ska man känna sig välkommen, som hemma, säger Ali och skrattar.

Nu på plats har han upptäckt att två av hans gamla gymnasiekompisar har startat egna verksamheter i Mölndals innerstad, precis som han själv. En driver Waynes Coffee, den andre Subway.

– Det är jätteroligt att vi nu strålar samman här med våra olika verksamheter.

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Rosie Alm