Italiensk glass – tillverkad på plats

Bild 1 av 2 Kristina Cullman stortrivs på jobbet. – Folk blir så glada, ingen går härifrån missnöjd.
Bild 2 av 2

Gelateria Positano, ja så heter den populära glassbaren i Mölndal Galleria. Här säljs äkta italiensk glass, tillverkad på plats, allt inför kundernas ögon.

– Jag har alltid gillat sötsaker, speciellt glass. Och min svåger har jobbat med glass i flera år, så varför inte öppna en glassbar tillsammans? Det var så det gick till, berättar Zirian Khwaja.

Företaget startade för ganska precis ett år sedan i samband med gallerians invigning.

– Det här var den självklara platsen för oss att satsa på. Jag är uppvuxen i Mölndal och känner väl igen den goda anda som finns här. Så när jag hörde om gallerian så visste jag, det var här vi skulle starta, säger Zirian.

Och nu i dagarna öppnas ytterligare en Gelateria Positano, nu i Göteborg. Men det här gör man inte för att bli rik, betonar Zirian. Då skulle vi satsa på något annat. Högsäsongen för glass är kort så det gäller att få ut så mycket som möjligt under sommarhalvåret.

– Men man behöver inte bli rik för att vara glad. Det här gör vi för att vi älskar glass, glass med kvalitet, och för att vi vill glädja alla andra glassälskare att också kunna njuta av italiensk glass, precis som vi gör, säger Zirian och skrattar.

I butiken träffar vi Kristina Cullman. Hon står i kassan och serverar glass. På förfrågan rekommenderar hon storsäljaren pistachio. Pistage om någon undrar.

– Jag älskar det här jobbet. Man ska kunna känna sig stolt över det man säljer och det gör jag verkligen här. Folk blir så glada, ingen går härifrån missnöjd.

Kristina arbetade i en stor galleria i Göteborg när hon blev erbjuden det här jobbet. Mölndal Galleria är helt klart annorlunda, berättar hon.

– Den är fantastisk, så mycket mer intim, småskalig, vänlig och trivsam. Ledningen och all personal är så närvarande. Det bidrar till trygghet och till den fina gemenskap som finns bland oss som jobbar här, säger Kristina och räcker över en härlig strut med mango och pistage.

Text: Per-Åke Hultberg
Foto: Rosie Alm